5 gyakori tévhit az NLP-ről

5 gyakori tévhit az NLP-ről

1. Az NLP egy ezoterikus módszer:

A valóság az, hogy az NLP módszertana úgy született, hogy három tudós munkájukban kiemelkedően sikeres terapeutákat kezdtek tanulmányozni. Olyan mintázatokat kerestek, amelyek jellemzőek voltak ezekre a terapeutákra, és megkülönböztették őket más, kevésbé sikeres társaiktól.Ezek az összegyűjtött, sikerre vivő "jó gyakorlatok" alkotják az NLP-t, ami egy olyan stratégiát ad az azt ismerők kezébe, amivel maguk is eredményesebbé vállhatnak. Itt megnézhetsz egy rövid videót dr. John Grinderrel,az NLP egyik alapítójával a módszer lényegéről.

2. Az NLP egy varázslatos módszer, amely megoldja az elakadásaimat:

Bizonyos értelemben ez igaz is lehetne, ám fontos magunkban tudatosítani, hogy nem maga a módszer, hanem a módszert alkalmazva mi magunk vagyunk képesek a változásra. Az NLP Practitioner tanfolyamot nem elég végigülni, és várni a csodát, a módszertan elsajátítása aktív bevonódást, kemény, sokszor fárasztó vagy érzelmileg megterhelő munkát kíván, ám ennek hála katartikus pillanatokhoz is vezet.

3. Az NLP egy módszertan coachok, pszichológusok számára:

Bár sok coach-csal és pszichológussal is dolgoztunk már együtt, John Grinder szavaival élve az NLP mindenkinek hasznára válik, aki emberekkel kommunikál és képes a fejlődésre. A Practitioner tanfolyamon elsajátított tudás egyaránt hasznunkra lehet a magánéletünkben és a munkánk során is. Tanfolyamainkon részt vettek már orvosok,pszichológusok, mérnökök, coachok, sportolók, tanárok, színészek, az üzleti élet különféle területein dolgozók, marketingesek, sales-esek, grafikusok...

4. Az NLP Practitioner tanfolyam mindenkinek való:

Mint azt az előző pontban kifejtettük, számos területen alkalmazható tudást nyújtunk, ám ez nem jelenti azt, hogy minden problémára az NLP nyújt megoldást. Gyakori eset például, hogy komoly lelki krízisekre, pszichológiai problémákra keresnek nálunk segítséget, ilyenkor rendszerint egyéni terápiát javaslunk, nem pedig a Practitioner tanfolyam elvégzését. A tanfolyamokon nagyon fontos a csoportdinamika, a közös munka, így nem kifejezetten alkalmas klinikai szintű pszichés problémák kezelésére.

5. A Practitioner tanfolyam zsákbamacska, majd menet közben kiderül, mit kapok a pénzemért:

Azért, hogy ez ne így legyen, ingyenes Bevezető Esteket tartunk, melyekről bővebben itt olvashatsz. Az esteken megismerkedhetsz trénereinkkel, leendő csoporttársaiddal, amennyiben a beiratkozás mellett döntesz, és a gyakorlatban próbálhatsz ki néhány NLP technikát. Sőt, kedvezményt is kapsz a tanfolyami díjból. Bevezető Estjeink ingyenesek és semmilyen kötelezettséggel nem járnak, a célunk nem az, hogy mindenkit megtérítsünk, hanem hogy a megfelelő emberekkel találjunk egymásra a következő csoportunkban. Ennek sikerességét pedig mi sem tükrözi jobban, mint hallgatóink 90% fölötti elégedettsége.

Segítsen ismerőseinek rátalálni képzéseinkre és így egy sikeresebb üzletre!

Segíts ismerőseidnek rátalálni képzéseinkre és ezáltal egy sikeresebb, teljesebb életre!

Megosztom facebookon

new code logo szurke1

 New Code Kft.

1205 Budapest,

Sas u. 4.

Adószám: 12198618-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-564001

t.czikkely@newcode.hu

Oktatóközpont

 1063 Budapest, Munkácsy Mihály utca 27.

terkep mellett